AKTUELNO

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima govoreći o pretnjama iz regiona kaže da mu se čini da nam Zapad ponovo priprema zamku, preko Republike Srpske.

Ibrahimović kaže da tome u prilog ide i izjava ambasadora Kristofera Hila da Republika Srpska može ostati samo kao entitet u Bosni i Hercegovini.

- To što je rekao je jedna vrsta upozorenja. Imamo još jednu zamku o kojoj se malo priča. To je da neko pokušava da vrati DPS na vlast u Crnoj Gori - rekao je Ibrahimović za Novo jutro TV Pink.

Ibrahimović je rekao da moramo biti dodatno oprezni u budućnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni pre svega ne žele autentičnu politiku, onu koju mi vodimo. Oni žele da imaju političke elite koje oni dovode na vlast, koja je negde ''izraz volje naroda'', a u stvari prate agendu koju im oni postave - kazao je Ibrahimović.

Zvezdana Jevtić, novinar Informera, kaže da retorika koja je na snazi, od Analene Berbok, preko ambasadora Hila pokazuju da oni ne žele mir u regionu.

- Laž je ono što su govorili pre pobede u Njujorku. Ovo ponašanje pokazuje da ne žele mir - ocenila je Jevtić.

Sramna manifestacija

Festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" biće održan u Beogradu na Vidovdan, 28. juna, a sponzori su, kako navodi Informer, Rokfeler fondacija i NVO Džordža Soroša - Isti oni koji finansiraju i kandidata za gradonačelnika prestonice Sava Manojlovića.

Jevtić je govoreći o ovoj temi rekla da je to sramna manifestacija koja veliča lažnu državu Kosovo.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su finansirali stranci, koji finansiraju i Savu Manojlovića. U jednom trenutku mu je fondacija Rokfeler uplatila milion dinara - otkrila je Jevtić.

Kako je istakla, tu manifestaciju apsolutno treba zabraniti.

Autor: Marija Radić