AKTUELNO

Nekadašnji načelnik Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije Petar Bošković ocenio je kao izmišljotinu to što Aleksandar Vučić sebe naziva "vrhovnim komandantom".

Podsećamo da se Petar Bošković nije oglašavao kada su bivšeg predsednika Tadića, u čije vreme je on bio radnik Ministarstva odbrane, nazivali vrhovnim komandantom.

Čak je sam Boris Tadić reako u svojoj izjavi za DW da  "predsednik Srbije rukovodi vojskom i ima ulogu vrhovnog komandanta".

Bošković je zaboravio i da je do nedavno u prisustvu državnih funkcionera više puta predsednika Vučića nazivao vrhovnim komandantom.

Naime, nekadašnji portparol Ministarstva odbrane Petar Bošković rekao je da nazvati predsednika “vrhovnim komandantom”, u najmanju ruku, izmišljotina i to potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina, sa ciljem da se još više “sludi narod” spinovanjima koji im se konstantno plasiraju.

Međutim, nazivanje predsednika Srbije vrhovnim komandantom Boškoviću nije nepoznanica. Podsećamo, Petar Bošković, danas vojni komentator i član Ponoševe stranke "Srce", bio je načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane od 2005. do 2019. godine. Godinu dana nakon Boškovićevog stupanja na funkciju portparola Ministarstva, tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da "neće biti dvojnog komandovanja Vojskom Srbije sve dok on obavlja funkciju predsednika države".

Autor: Dalibor Stankov