AKTUELNO

Ljuban Karan potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji reagovao je na nedavne izjave Petra Boškovića, nekadašnjeg načelnika Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije.

Bošković je rekao da odluka o vraćanju vojnog roka služi za marketinške svrhe i za spinovanje, da se prikrije "fijasko" sa Banjskom, kosovskim tablicama, i ukidanjem dinara.

Karan je za Pink rekao da je neprijatno iznenađen kritikama koje je Bošković uputio na račun politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Zaista sam neprijatno iznenađen kritikama koje bivši načelnik Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije Petar Bošković upućuje na račun politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vrlo začuđujuće kritike dolaze od strane Petra Boškovića na račun predsednika Vučića, obzirom da mu je politika Aleksandra Vučića omogućila mnoga dobra i benefite. Naime, upravo je gospodin Aleksandar Vulin, tadašnji ministar odbrane, uslišio uporne molbe savetnice predsednika Srbije Suzane Vasiljević da se Petru Boškoviću produži radni vek za još godinu dana iako je stekao sve uslove za odlazak u penziju i to sa obrazloženjem da je reč o čoveku koji je častan, patriotski nastrojen i da iznad svega podržava politiku Srbije i njenu vojsku. Vrlo sam iznenađen" , rekao je za Pink Ljuban Karan reagujući na laži koje je Petar Bošković izneo na račun politike predsednika Vučića.