AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da na Kosovu i Metohiji može da postoj samo jedna oružana sila, a to je KFOR i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo.

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Vesa Mičela, koji je u administraciji u Prištini preneo da SAD pružaju podršku formiranju vojske Kosova, Vulin je naveo da je Rezolucija 1244 u tom smislu više nego jasna.

- Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a ona je KFOR. Dokle god Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ne promeni svoju odluku tako će biti, i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo - rekao je Vulin.

Kako kaže, na KiM ne može da bude nikakve vojske, nikakve vojske Kosova, i ona može da bude uspostavljena samo grubom silom.

- Uspostavljanje takve ilegalne oružane formacije predstavlja pretnju za mir i stabilnost na čitavom Balkanu - izjavio je ministar Vulin danas prilikom posete kasarni "Banjica" u Beogradu, gde je prisustvovao svečanom ispraćaju na Kipar 14. kontingenta VS u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo i Metohija

#Ves Mičel

#Vojska

'