AKTUELNO

Jeremić je, govoreći o istorijski važnoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, istakao da je velika stvar to, što je Srbiju video kao prvu narednu zemlju sa Zapadnog Balkana koja će postati članica EU, dok nijednu drugu nije pomenuo.

Urednik informetive na portalu Pink.rs Predrag Jeremić je, govoreći o sve češćim terorističkim napadima, istakao da se čini da će istih biti sve više. On je potom podsetio i na situaciju i sa našim policajcima.

- Zamislite tragediju u srcu Evrope, da dođe do takvog krvavog pira, nijedan građanin Evrope ne bi bio siguran. I Makron je juče rekao da treba više da se radi na zaštiti, stabilnosti, efikasnosti EU - dodao je Jeremić.

Makron je rekao da je Srbija sledeća zemlja sa Zapadnog Balkana koja će da uđe u Evropsku uniju, podsetio je Jeremić, pa dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

- Tu se potvrđuje težina, jačina, ekonomska stabilnost i sve ono što Aleksandar Vučić radi za našu zemlju - dodao je Jeremić.

Jeremić je potom istakao da, kada su u pitanju otkopavanja jama sa preko 11.000 tela Srba rekao da Hrvatska još uvek nije spremna na saradnju.

- Koliko god smo mi pružali ruku, pokušavali da sarađujemo, Hrvatska uopšte nije spremna da otkrije sva stratišta gde su pokopani Srbi. Nisu ni poznate sve jame iz Drugog svetskog rata, a kada će biti poznato iz poslednjeg rata, to tek ne znamo - rekao je Jeremić.

Naš narod je tu najviše stradao, naveo je Jeremić.

- Ispada da smo mi sami sebe ubijali, po njihovoj priči - rekao je Jeremić.

Poseta Emanuela Makrona je od izuzetne važnosti, to je najveća figura EU.

- Makron je juče rekao da "dijalog Beograda i Prištine", i taj termin dijalog se prvi put upotrebio od nekog zvaničnika iz EU. To su ozbiljni pomaci - zaključio je Jeremić.

Predrag Jeremić je, komentarišući meč Crvene zvezde koji se igrao preksinoć, naveo je da je naš klub igrao perfektno.

- Citiraću Milojevića... Zvezda se vraća na staze stare slave, pokazala je da Srbija zna, ume i hoće da igra fudbal. Čeka nas spektakl od početka jeseni. Osam, da kažem, svetskih klubova nam dolazi. Barselona će doći u Beograd, Zvezda će da ide da igra protiv Milana, Intera. Sada je novi sistem takmičenja u Ligi šampiona. Jedna fenomenalna fudbalska jesen nas očekuje, i nadamo se i verujemo da će Zvezda ostvariti odolazak u osminu finala - dodao je Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Žao mi je samo što predsednik Makron nije došao dan ranije, da uživa u majstorijama Crvene zvezde - dodao je Jeremić.

Jeremić je, govoreći o hapšenju osnivača "Telegrama" naveo da se radi o mreži koja je rastuća, i sigurno je da nekom smeta, pa će pokušavati da je ugase.

- Odgovornost postoji, imamo razne softvere koji prate te sadržaje koji nisu za širu populaciju. Sada, ne verujem baš da pornografski sadržaj utiče na hapšenje, mislim da je više to da se naškodi Telegramu. Imamo istu situaciju sa Tviterom... - rekao je Jeremić potom.

Đorđe Dabić, državni sekretar kaže da je poseta Emanuela Makrona Srbiji istorijska poseta.

Foto: TV Pink Printscreen

- On je i ranije bio tu, govorio je na srpskom, a ova poseta je važna zbog strateške saradnje. On je otvorio vrata ubrzanoj saradnji... 11 sporazuma se konkretizuju na terenu. Vučić je insistirao na tome da ovakve stvari direktno menjaju život našeg naroda na terenu - rekao je Dabić.

- 12 novih rafala je garant da će naša deca živeti mirno u našoj zemlji, naveo je Dabić.

Autor: Dubravka Bošković