AKTUELNO

Na protestu u Valjevu, koji su organizovali samozvani ekolozi, došlo je do nesvakidašnjeg incidenta koji je pokazao pravo lice ovih skupova.

Naime, ono što je trebalo da bude miran skup za zaštitu životne sredine, pretvorilo se u političku provokaciju i fizički obračun među samim učesnicima.

Jedan od govornika sa prethodnih protesta Zoran Đorđević, izazvao je haos kada je verbalno napao jednog čoveka.

Njegovo nezadovoljstvo preraslo je u fizički obračun kada su se prisutni suprotstavili Đorđeviću.

Došlo je do naguravanja, što je izazvalo potpuni haos. Ovaj incident samo je još jedan dokaz da su takozvani ekološki protesti u stvari politički motivisani i da iza njih stoje interesi pojedinaca koji nemaju nikakve veze sa istinskom zaštitom prirode.

Pojedini građani Valjeva koji podržavaju ovakve proteste ogorčeni su zbog ovakvog ponašanja i sve više gube poverenje u organizatore ovih protesta.

Država bi trebalo ozbiljno da razmotri zabranu ovakvih skupova, koji ne samo da nemaju stvarnu ekološku svrhu, već i ugrožavaju javni red i mir. Ovakvi događaji predstavljaju opasnost po bezbednost građana i jasno pokazuju da se iza „brige“ za životnu sredinu kriju političke ambicije i međusobne svađe među organizatorima.

Vreme je da se stane na put ovakvim lažnim protestima pre nego što dođe do ozbiljnijih posledica.