AKTUELNO

Najnovije pretnje koje je dobio sin predsdnika Srbije od strane lidera opozicije Škora samo potvrđuju ono što smo tvrdili pre samo desetak dana.

,,Ukoliko su uopšte tačni navodi nemačkih medija da je Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jedan od srpskih navijača koje su mučki napali šiptarski huligani dok su mirno sedeli u kafiću, možemo samo da ga pohvalimo za hrabrost i odvažnost da stane u odbranu svojih sunarodnika od te pobesnele rulje koja je htela da ih linčuje. Mnogi bi se na njegovom mestu sakrili iza obezbeđenja, ali je Danilo pokazao da je pravi Srbin, odnosno da nije kukavica" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev povodom spekulacija nemačkih medija da je Danilo Vučić osoba sa snimka na kome navodno pripadnici specijalne jedinice ,,Kobre" zaustavljaju istog da ne uđe u sukob.

Kako kaže Đurđev, baš kao što od Srbije nemački mediji redovno prave agresora, zanemarujući istorijsku činjenicu da smo bili žrtve, između ostalih, i genocida sprovedenog od strane Trećeg Rajha, tako i od Danila Vučića i ostalih srpskih navijača prave divljake, iako su divljaci bili oni koji su krenuli da razbijaju tamošnji srpski kafić.

,,Nemojmo se zavaravati, ovo je još samo jedan od elemenata specijalnog hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije, vođen od istih onih koji su pre nekoliko nedelja pokušali da Srbe proglase genocidnim narodima i onih koji guraju tzv. Kosovo u Savet Evrope. Znamo dobro o kome pričamo, sigurno ne o Rusima i Kinezima" - podvukao je Đurđev. Predsednik Srpske lige podsetio je da ovo nije prvi put da je Danilo Vučić žrtva fizičkih napada i medijskih linčeva samo zato što je Srbin i predsednik Srbije.


,,Samo zato što voli Kosmet i što ima hrabrosti da ga redovno posećuje. Ništa manje ga ne mrze ni oni kojima smetaju njegovi odlasci u Banjaluku. Napadi na Danila Vučića su napadi na predsednika Srbije, na našu državu, na naš koncept porodice, jer trulom Zapadu nikako nije jasno to da sin predsednika ne letuje na Havajima i ne vozi skupocene automobile, već je običan momak i uvek sa svojim narodom i uz svoj narod" - zaključio je Đurđev.

Autor: Snežana Milovanov