AKTUELNO

Treba da naučimo od Hrvata kako se štiti državni interes, jer su, kako kaže, oni tu nemilosrdni, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa.

- Oni odlaze u drugu krajnost i ne dozvoljavaju da priđe onaj koga oni ne žele. Imamo danas situaciju da u Hrvatskoj ne može da posluje ni par firmi iz Srbije, a u Srbiji, zahvaljujući žutoj eliti, Tadiću i ostalima, posluje preko 500 hrvatskih različitih kompanija – rekao je Milovanović.

Kako kaže, na taj način se stvara sistem doušnika koji mogu da javljaju šta se i na koji način radi i kako se posluje.

- Oni su premnožili ovu zemlju i kupovali su sve štu su mogli. Čak ni banka, kada je pokrajinska banka Vojvodine napravila Tesla banku, i ta banka je propala u Hrvatskoj. Sad imamo situaciju gde se udara po svim osnovnim proizvodima, kao što je hleb i polako porobljavanje srpskih proizvođača – rekao je Milovnaović i dodao da to prerasta u nacionalno pitanje.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ova zemlja mora da vodi računa, tržište je slobodno i to niko ne spori, ulaganje je dobrodošlo, ali moraju da se poštuju principi i uređenja države.

- Neko mora time da se bavi i to da shvati ozbiljno, kao i da se kazne oni koji krše uredbe. Hleb je osnovno sredstvo prehrane, na njemu smo vekovima i ne bi smeli da dođemo u situaciju da nam dođu stranci i ukinu hleb na tri dana – rekao je Milovanović.

Duško Vukajlović, medijski konsultant, rekao je da moramo da prestanemo da nam bude bitno šta neke bilo čije ambasade rade ili govore.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je vrhunac trgovinskog, ekonomskog rata. Od 2000. na ovamo znamo da obaveštajne službe rade sve ne bi li uništile našu privredu. Još od SFRJ uništavali su naše fabrike – rekao je Vukajlović.

Kako kaže, posle 2000. se dogodila privatizacija srpskih firmi, sve što je vredelo i što su bili naši resursi u vidu hrane i vode.

- To smo mi dozvolili. Neki predsednici bivši, koji su dozvolili da ostanemo bez naše privrede i ulagača – rekao je Vukajlović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragoslav Bokan, predsedniki „Instituta za nacionalnu strategiju“, rekao je da se priča vodi oko toga da treba da se štiti svoja država i naša obaveštajna služba, kako kaže, treba sa time da se bavi.

- Mi moramo da zaštitimo našu oazu i da omogućimo da mi pijemo tu vodu, a ne da neki drugi upadnu, piju i svoju i našu, zatruju našu i vrate se u svoju oazu – rekao je Bokan.

Autor: Aleksandra Aras