AKTUELNO

Direktor Srpskog Telegrafa Saša Milovanović, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, da pritisci prema Srbiji nisu ni prestajali, oni se samo uvećavaju.

- Srpski narod gde god da živi, treba da mu se oteža i da nemaju prava kakva imaju svi ti u njihovim državam. Onda oni dođu i nama sole pamet o slobodi izbora, a u njihovim državama sve što je ovde dozvoljeno, tamo se sankcioniše - rekao je Milovanović.

Kako kaže, ne bi voleo da bude u koži Aleksandru Vučiću. Dodaje da će se pritisci maksimalo povećati.

- Ovo je izborna godina, možda će se neke stvari i menjati, ali je tužno da smo mi i dalje tema kao i u prošlom veku, da su Srbi stalno problem, da nemaju pravo, da su oni separatisti. Srbi žele da se pita narod na nekoj teritoriji kako će da žive. Sve to je situacija gde nama vreme prolazi i gde treba da dižemo svoju zemlju i vojsku, a stalno smo izloženi nekim pritiscima - rekao je MIlovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Nenad Nešić, ministar bezbednosti u Savetu ministara Bosne i Hercegovine, rekao je da pored Srpske Nove godine, svi Srbi treba da slave i Dan Republike Srpske, koja je kako dodaje, u miru nastala a u krvi odbranjena.

- Nažalost, određeni međunarodni krugovi ne žele da prihvate njeno postojanje, kao i da je srpski narod samostalan. Mi želimo da sami uređujemo svoju državu i trudićemo se da nam to pravo niko ne ospori - rekao je Nešić.

Kako kaže, ne žele da u 21. veku budu kolonija.

Foto: TV Pink Printscreen

Duško Vukajlović je rekao da je SAD partner sa kojim kada razgovarate, znate sa kim razgovarate i da li će biti tako kako se dogovorite, dok sa druge strane u briselskoj administraciji ne znate ko pije a ko plaća.

- Apelujem na ove u Evropi da imaju mnogo svojih problema i da treba da se pozabave i sobom, a ne samo da misle na nas - rekao je Vukajlović.

Kako kaže, dan Vučić nije danas na čelu Srbije, ne bi se slavio ni rođendan RS u Banjaluci kako se sada slavi.

Autor: