AKTUELNO

Kada se na jednom mestu nalaze, njegova svetost Patrijarh Porfirije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik, onda znamo da smo na dobrom putu, rekao je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, sociolog prof. Ilija Kajtez.

Kajtez je rekao da je važno da Sabor počinje na najbolji mogući način i na mestu koje je najvažnije mesto srpskog saborovanja, a to je, kako ističe Hram Svetog Save.

- Treba uvek podsećati da je otac srpske nacije Sveti Sava i da on predstavlja nas pred Hristom i da je svetosavlje, uz kosovoski zavet alfa i omega srpskoga naroda. I kada se na jednom mestu nalaze, njegova svetost Patrijarh Porfirije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik, onda znamo da smo na dobrom putu – rekao je Kajtez.

Kako kaže, drugi momenat koji je jako važan, jeste da je ovo rezultat državotvorne, vizionarske, sistematične i mudre politike Aleksandra Vučića.

Foto: TV Pink Printscreen

- On je taj koji upravlja srpskim brodom i srpstva. Ako kormiral nema viziju i istrajnost i mudrost, taj brod ne ide u pravom smeru. Konačno taj brod ide u pravom smeru, a ovaj sabor je pokazatelj – rekao je Kajtez i dodaje da je ovo sabor mira i mirotvorstva.

- Mi apsolutno poštujući sopstveno ime, na taj način poštujemo i ime, koren i veru naših suseda – rekao je Kajtez.

On je rekao da mi želimo sa drugim ljudima, pre svega sa Bošnjacima, sa kojima smo toliko izmešani – kaže on i dodaje da je jako važno da se stalno naglašava da je ovo sabor mirotvorstva, hrišćanstva i vraćanja svojim korenima i tradiciji.

Foto: TV Pink Printscreen

Narodni poslanik Dejan Bulatović, čestitao je ovaj veliki dan i dodaje da će biti upisao zlatnim slovima u istoriju Srbije.

- Aleksandar Vučić je istakao da je jako bitno i važno srpsko pitanje, on je pozvao Srbe u regionu da se ujedinimo. Sada
imamo ovaj sabor i svi Srbi su danas pod jednom zastavom. Ovo je jako veliki dan i ovo je linija koja će biti crvena i niko više neće moći da je pređe – rekao je Bulatović.

Kako kaže, srpsko jedinstvo je brana zla. Dodaje da je naš narod slobodarski narod i da je u svim ratovima bio na pravoj strani, nikada se nismo ogrešili.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Miroslav Bjegović, savetnik premijera Srbije za nacionalnu bezbednost, komentarišući današnji sabor, rekao je da on predstavlja okupljanje jednog naroda gde treba da se izrazi jedinstvo, a dodaje, nekada su na njima donošene i veoma važne odluke upravo sa činom da taj narod bude jedinstveniji, jači i da ima bolju i zajedničku budućnost.

Autor: