AKTUELNO

Svesrpski sabor održava se danas u Beogradu, a okupiće nekoliko hiljada ljudi iz Srbije i Republike Srpske. Prema planu delegacije Srbije i Republike Srpske održaće brojne sednice, a sve će upotpuniti i kultuno-umetnički program.

Brojna delegacija koja je došla iz Republike Srpske se juče sastala sa svojim kolegama iz Vlade Srbije, pa su tako o vojnoj i policijskoj saradnji, uoči Sabora, razgovori bili na najvišem nivou.
U vrhu agende delegacije dve vlade je i privredna saradnja.

Foto: TV Pink Printscreen

Narodni poslanik Marjan Rističević istakao je jutros za ''Jutro sa dušom'' kod voditeljke Jovane Jeremić ista da današnje usvajanje deklaracije usvaja i Srbija i Srpska, iako bi bilo najbolje da tu deklaracija bude usvojena u svojstvu jedne skupštine.

Foto: TV Pink Printscreen

- To neće biti skoro... Ne znam iz kojih razloga bošnjačko rukovodstvo tera Republiku Srpsku. Jedini ko poštuju Dejtonski sporazum su Republika Srbija, i Republčika Srpska. peglasavanjem Srba prave haos. Teraju i Hrvate i Srbe iz Bosne i Hercegovine - rekao je Rističević.

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije se dotakao izbora, navodeći da opozicija više nema šta da kaže, jer je narod glasao za stabilnost, jedinstvo i nezavisnu politiku.

- Mi vučemo region, to je istorijska činjenica. Treba biti jasan. kakav Sava, Petar, Pavle...Imena mogu da budu istorijska, ali dela nisu - dodao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Direktor Borbe Andrija Jorgić kaže da je pobeda SNS-a bila ubedljiva i konačna.

- Oni treba da stave prst na čelo. Doktor iz Niša je otišao kao samostalan kandidat, nije želeo opoziciju. Novi Beograd i sve ostalo, razlikuje se za jedan glas. Nebitno je, komisija je donela odluku i rekla da ništa nije uticalo na proces - rekao je Jorgić.

Autor: