AKTUELNO

Obaranje Miloševića nije bilo moguće iznutra, to je definitivno jasno bilo, napravljena je mreža preko koje se radilo na tome, rekao je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, Toma Fila.

Fila je, govoreći o padu i njegovoj odbrani Slobodana Miloševića, rekao da je i sam Milošević, kada ga je angaživao za odbranu 1. aprila 2000. godine, bio već pomiren sa sudbinom.

- On je verovao Đinđiću da ga neće izručiti u Hag, što je bilo čak i potpisano od strane Zorana Đinđića, a u mojoj knjizi postoji i faksimil toga - rekao je Fila.

Kako kaže, zna da je centar stranih službi bio u Budimpešti i da su, kako dodaje, ogromne pare date za to.

- Obaranje Miloševića nije bilo moguće iznutra, to je definitivno jasno bilo. Ti studenti navodno gladni koji su štrajkovali i tako dalje, nosili su sa sobom mobilne telefone i satove. Odakle im kada nemaju da jedu. Ustvari su ogromne pare, preko 100 miliona dolara ušlo u Srbiju, uglavnom američkih, a sve sa ciljem obaranja Miloševića - rekao je Fila.

Foto: TV Pink Printscreen

Tomislav Kresović je rekao da je zavera bila spoljašno-unutrašnja. Dodaje da je plan za rušenje Miloševića krenuo već 1993/1994. godine.

- Planovi za okupaciju Balkana, odnosno Kosova i Metohije preko NATO-a i uspostavljanje protektorata nad Srbijom, to su planovi koji su tih godina već izašli u Americi. Trebalo je da se napravi jedna mreža, i to je prvi hibridni rat koji je vođen u svetu - rekao je Kresović.

Kako kaže, trebalo je srušiti jedan poredak, državu i vladara, preko spoljašneg i unutrašnjeg faktora i intervencije koja će doći. Dodaje da je plan bio da se konačno projektuje mreža koja će biti u tri centra, jedna u inostranstvu, Budimpešti, druga u Podgorici, preko Mila Đukanovića, i treći deo u samom poretku vlasti Miloševića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mreža koja je napravljena među generalima, bila je pre svega oko generala Perišića, zatim generala Dimitrijevića, koji su već bili doktririrani za igru sa NATO-om i unutar samog Generalštaba je došlo do podele. Mreže su bile raspoređene i u Hrvatskoj preko njihovih insajdera - rekao je Kresović.

Kako kaže, njegov pad je donet i to po dogovoru i Amerike i Rusije zajedno. Dodaje da ruski plan nije bio da se izvrši globalna okupacija Srbije, već samo njegovo svrgavanje.

Autor: