AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je da poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu daje dodatni zamajac za unapređenje odnosa Srbije i Kine, kao i da je uverena će nakon ove posete kineski investitori i kompanije biti još prisutniji u Srbiji.

Ana Brnabić je ocenila da je doček kineskog predsednika "izgledao impresivno" kao i da je posetu obeležio prijateljski i prisni razgovor uzajamnog poštovanja i poverenja između dva predsednika, Vučića i Sija.

"Stvoreno je jedno uzajamno razumevanje, koje i jeste garant za zajedničku budućnost", istakla je Brnabićeva.

Podsetila je na neke teme jučerašnjeg razgovora koje je ocenila kao važnim za Srbiju, kao što su zajednička komisija za napredne tehnologije, biotehnologija, veštačka inteligencija, kao i potencijlana investicija u fabriku vagona i vozova koja bi bila izuzetno važna za Srbiju, jer se, kako je navela, ceo svet vraća železnici.

"Zaista mi se čini da je ova poseta u svakom smislu dodatni zamajac za građenje naših odnosa sa Narodnom republikom Kinom i to na tri stuba -političkom, ekonomskom i tehnološkom", istakla je Brnabićeva, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Podsetila je da je Kina globalna politička, ekonomska i tehnološka supersila i navela da Kina prema drugim zemljama gaji poštovanje i poštuje njihov suverenitet i pravo da donose odluke samostalno.

Autor: