AKTUELNO

Proslavljeni vaterpolista, bivši gradonačelnik Beograda i sadašnji predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić bio je prvi gost podkasta pod nazivom "BEZ LJUTNJE, MOLIM SA GORDANOM UZELAC"

Šapić je sa Gordanom Uzelac je razgovorao o ključnim društvenim i političkim temama. U fokusu su bili i predstojeći izbori.

- Prestao sam već dva, tri meseca da komentarišem te zahteve. Mislim da je neozbiljno na taj način se ponašati, sve oni što je radila opozicija. Da sam se ja pitao, drugačije bih se postavio. Ne kažem da sam u pravu. Brnabić je rekla da su njena vrata otvorena. Ja ne bih na taj način ta vrata držao otvorena, jer mislim da su to pokušali na sve načine da zloupotrebe i obesmisle - kaže Šapić.

Foto: Printscreen YouTube/Pink.rs

Međutim, kako je naveo, prihvatiće svaku odluku koju bude donela većina.

Nikada se nisam plašio ni jednih izbora. Građani će doneti odluku. Meni neće pasti kruna sa glave ako ne budem bio gradonačelnik, ili na nekoj funkciji. Ja svoj posao 14 godina radim na najbolji način. Uvek je bilo problema, nikada nisam kukao iako sam radio u okolnostima u kojima drugi ne bi izdržali ni jedan dan. Verujem da znam svoj posao, da imam dosta iskustva i rezultata. Videćemo kako će to građani da ocene 2. juna

Upitan da li može da probudi Beograd, kao što je to učinio na Novom Beogradu, Šapić je rekao da je za sve potrebno vreme.

- Beograd je veliki sistem i ne može preko noći. Mislim da smo puno stvari pokrenuli. Nedavno smo najavili pomoć za udžbenike od 20.000 dinara, tu su i besplante karte za bazen, pojeftinjenje javnog prevoza...sada smo na blizu 150 miliona evra koje smo iz postojećeg budžeta namenili za različite socijalne mere - istakao je Šapić.

Autor: