AKTUELNO

Srpska napredna stranka održala je sednicu Predsedništva koja je počela nešto posle 16 sati. Nakon sednice se obratila Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine Srbije.

Brnabićeva je rekla na početku obraćanja da je na sednici usvojena gradska lista, i da će GIK sutra imati sednicu oko 11 sati, na kojoj će usvojiti sve modele obrazaca.

- Juče sam kao poverenica SNS za Beograd održala gradski odbor, usvojili smo listu za beogradske izbore 2. juna. Danas smo tu listu usvojili na Predsedništvu - rekla je Brnabić i dodala:

- Prema informacijama koje mi imamo, Gradska izborna komisija (GIK) će sutra imati sednicu gde usvaja sve modele obrazaca, a mi ćemo sa svim koalicionim partnerima sa kojima izlazimo na izbore početi od podneva da prikupljamo potpise, kako bismo ih brzo sakupili. Ovaj put idemo u najširem mogućem bloku, a sutra ćemo potpisivati koalicioni sporazum sa svima koji smatraju da se Beograd dobro razvijao pod vođstvom SNS. Planiramo da sa svim koalicionim partnerima sa kojima izlazimo na listi već sutra od 12 počnemo sa sakupljanjem potpisa - rekla je ona.

Ona je rekla i da će građanima sutra saopštiti ime lista za gradske izbore, i pozvala simpatizere da dođu u mesne odbore sutra u podne.

Brnabićeva je dodala da će od 10-11. maja krenuti u pravu, vidljivu kampanju, a da će to tada uglavnom biti primaran terenski rad.

- Razgovor sa ljudima, obilazak domaćinstava i mesnih odbora. Želimo da čujemo šta je to što ljudi misle, šta nam zameraju, kako vide da stvari mogu bolje da se rade, brže, efikasnije i kvalitetnije. Mi se upravo zato i bavimo politikom - kazala je Ana Brnabić.

Ona je rekla da su predstavnici zapadnih zemalja jasno rekli pre nekoliko godina da neće podržavati bojkot izbora, a da ne može da priča o njihovom stavu sada.