AKTUELNO

Na današnjoj prvoj sednici Odbora za spoljne poslove koga je sazvala predsednica Skupštine Ana Brnabić, za predsednika Odbora izabrana je Marina Raguš iz Poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane, a za zamenika predsednice Odbora izabran je Stefan Krkobabić iz Poslaničke grupe Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda.

Izbor Stefana Krkobabića za zamenika predsednice Odbora za spoljne poslove jasno pokazuje njegovu značajnu ulogu u domaćoj politici, ali i njegovu sposobnost i angažovanost u oblasti spoljnih poslova.

Krkobabić je već poznat po svojoj posvećenosti i aktivnom učešću u različitim parlamentarnim aktivnostima. Njegova nominacija za ovu poziciju dodatno potvrđuje poverenje i podršku kolega iz Odbora.

Uz predsednicu Odbora Marinu Raguš, izbor Krkobabića za njenog zamenika, obećava dinamičnu i efikasnu saradnju u ključnoj oblasti spoljnih poslova.

Foto: Milan Obradović/Privatna arhiva

Krkobabićeva aktivnost i iskustvo mogu biti ključni u vođenju raznih spoljnopolitičkih pitanja, što će biti od vitalnog značaja za dalji razvoj zemlje i jačanje njenog međunarodnog položaja.

S obzirom na njegovu reputaciju i dosadašnji angažman, možemo očekivati da će svojim doprinosom unaprediti procese donošenja odluka u oblasti spoljnih poslova i dati značajan doprinos unapređenju položaja Srbije na međunarodnoj sceni.

Odborom za spoljne poslove predsedavao je najstariji član Odbora, narodni poslanik Mitar Kovač iz Poslaničke grupe MI - GLAS IZ NARODA.