AKTUELNO

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda - PUPS Stefan Krkobabić naglasio je u Skupštini na sednici na kojoj se bira predsednik parlamenta da će njihova poslanička grupa podržati Anu Brnabić za predsednicu parlamenta.

- Mi se, Ane Brnabić, ne stidimo. Glasaćemo sa zadovoljstvom za njenu kandidaturu, kao što smo glasali dva puta da bude i da vodi vladu Republike Srbije - istakao je Krkobabić.

Tokom obrazlaganja podrške Brnabićevoj, Krkobabić je istakao da oni koji su podržavali Kurtija i stavili potpis na njegov tekst, moraju da shvate jednu stvar, a to je da time ne rade samo za nezavisnost Kosova, već i na formiranju Velike Albanije!

- Upravo zbog toga i jeste predlog naše koalicije predsednika Aleksandra Vučića da Ana Brnabić kao neko ko ima izuzetan lični kredibilitet i integritet zastupa sve narodne poslanike u Republici Srbiji - rekao je Krkobabić.

- Isto tako, ne mogu da se složim sa ovom konstatacijom šta bi bilo da Ana Brnabić sutra upravlja našom vojskom, radila bi to na izuzeta način - istakao je Krkobabic i dodao:

- Ona je pre svega patriota i svi znamo da je mogla da odluči da ne bude danas u ovoj sali, verovatno da se nađe i na nekom lakšem mestu, ali ona je odobrala da vodi Narodnu skupštinu Republike Srbije. Stavimo po strani naše razlike, naše podele, hajde da radimo u interesu Republike Srbije, hajde da radimo za sve građane Republike Srbije da se ovih 16 poslaničnih klubova bori i takmiči, ko će bolje da predstavi svoje ideje, od desnice do levice, ali da znamo da je Republika Srbija jedna jedina - rekao je Krkobabić.

Krkobabić je izrazio želju da još jednom čestita svima koji su osvojili mandate i poručio Srbija ne sme da stane.

Krkobabić je rekao da oni koji su podržavali Kurtija i stavili potpis na njegov tekst, moraju da shvate jednu stvar, a to je da sa tim svojim potpisom ne rade samo za nezavisnost Kosova, već i na formiranju Velike Albanije.

- Zato i jeste naš predlog da Ana Brnabić, kao neko ko ima izuzetni lični kredibilitet i integritet zastupa sve narodne poslanike u Srbiji. I za kraj, uvaženi narodni poslanici, neće ovo biti lak mandat, na nama je da se izborimo, na nama je da radimo, da 2027. godine ugostimo učesnike EXPA, da radimo i uvedemo ono što je za nas najbitnije a to je nova socijalna politika u Srbiji, da svim građanima Srbije bude bolje, a ne da se delimo ko je za Srbiju, a ko protiv. Moramo svi da budemo za Srbiju. Srbija ne sme da stane - rekao je Krkobabić.