AKTUELNO

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke, Milica Nikolić reagovala je na uvrede koje je NATO general Zdravko Ponoš uputio Milošu Vučeviću, a njeno saopštenje prenosimo u celosti.

Rodoljublje, čast, obrazovanje, marljivost, predan rad i borba za interese našeg naroda i države, veliki rezultati i na mestu gradonačelnika Novog Sada, a zatim i potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane, kvalifikovali su predsednika Srpske napredne stranke, Miloša Vučevića za mandatara, za sastav nove Vlade.

I dok NATO general Ponoš neuspešno "objašnjava" kvalifikacije Miloša Vučevića, ne bi bilo loše podsetiti ga šta je upravo njega kvalifikovalo na mesto načelnika Generalštaba, a o čemu svedoče depeše Vikiliksa.

Dakle, poslušno izvršavanje zadataka koje će obezbediti vojnu orijentaciju i stav naše odbrane u interesu stranaca, ulazak u NATO, uništavanje srpske vojske.

A kada je ispunio sve kriterijume, onda je stigao zahtev stranaca da se "politički lojalan i reformistički nastrojen" NATO general ubrzano postavi na čelo Generalštaba, kako bi mogao da izvrši, kao ponizni sluga, sve što je potrebno protiv interesa naše zemlje.

I izvršio je.

Od potpunog uništenja naoružanja, preko rasformiranja 63. padobranske i 72. specijalne brigade i smenjivanja najčasnijih oficira koji su se istakli u odbrani naše zemlje. Sve onako, kako se obavezao dok se kleo na vernost mrziteljima našeg naroda.

I sve to dok su nemo ćutali na jednostrano proglašenje nezavisnosti lažne države, svi oni, tada, koji su odlučivali o sudbini naše zemlje. A danas, i ovoj, ali i svakoj drugoj bitangi puna su usta brige o našem narodu na Kosovu i Metohiji. Toliko da su glavne zvezde sa velikim tekstovima zahvalnosti u Kurtijevim medijima. I toliko da nema rečenice, koju oni izgovore, a da nije identična onim koje Kurti izgovara.

I pošto, u isčekivanju novih izbora, sebe i sve okupljene oko Đilasa, od Miloša Francuza do Violinih ekologa, naziva "ovcama", trebalo bi da zna da to narod nije!

A što se vuka tiče, briga ga šta o njemu misle…