AKTUELNO

O onome što možemo da vidimo ovih dana, a povodom posete predsednika Vučića Zagrebu, govorio je za Svitanje televizije Pink, narodni poslanik i član predstavništva SNS Vladimir Đukanović.

- To nisu nikakvi disonantni tonovi, to je potpuno ludilo, kada čitate te komentare, prosto ne možete da verujete šta se dešava - rekao je Đukanović.

Kako kaže, iskreno nema pojma šta možemo da očekujemo. Đukanović dodaje da to kako se sve odvija i u kakvoj atmosferi protiče izgleda da svašta možemo da očekujemo.

- Oni su uradili nešto nečuveno. To se nikada nigde nije dogodilo. Da dolazi u posetu predsednik neke države, a oni su objavili i putanju, i na kojim će lokacijama će gospodin Vučić da bude. To je toliko neprofesionalno, bezobrazno i drsko da nemam reči, ali to govori više o njima ali upravo zato i odgovornost za ovakvo ponašanje snose oni - rekao je Đukanović.

Kako je rekao, kada imate državu u kojoj jedan narod u 21.veku ne može da koristi svoje pismo, nego se lupaju table samo zato što su na ćirilici, sa pevačima koji veličaju ustaške krvnike, i tako dalje, pitanje je koliko ta država ima demokratski potencijal. - Mi šaljemo poruku mira, i hoćemo da pričamo o budućnosti - naglasio je Đukanović.

Foto: Printscreen

Po njegovim rečima, suštinski i glavni problem u Hrvatskoj jeste to što nemaju čime da se diče u svojoj istoriji, nemaju ništa veličanstveno, lepo čime bi se pohvalili. Naprotiv.

- Čak ni Nemci nisu imali takve logore, oni su imali logor za decu. O čemu sad hoće da pričaju. To je zločin neverovatnih razmera. Izazov je veliki ali moramo da razgovaramo - rekao je Đukanović, i zaključio:- Bez mira ne možemo da funkcionišemo.

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Poseta

#Vladimir Đukanović

'