AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je Instagramu deo jučerašnjeg obraćanja građanima i istakao da Srbija ne sluša nikoga sem svoj narod.

- Dve godine, izračunaćemo uskoro, objavljeno je preko 10.000 tekstova u raznim zapadnim i regionalnim medijima o tome da će Srbija da napadne ne znam koga u regionu po Putinovom nalogu, da smo mi mali Rusi koji ćemo ne znam šta da napravimo, da slušamo naređenja nečija. Zašto to govore?, pita predsednik Vučić i odgovara:

- Dva su razloga - jedan je taj da nanesu direktnu štetu Srbiji, a drugi je taj što polaze od sebe. Znaju kakvi su oni poslušnici, znaju kakvi su politički patuljci, znaju da njima upravljaju na žici ili na konopčiću kao u nekom pozorištu ili bioskopu pa računaju da takvi moraju da budu i drugi, ali pošto nam nisu iste gazde mi moramo da slušamo nekog drugog. Ne mogu da shvate da Srbija ne sluša nikoga sem svoj narod, da Srbija ima svoju politiku nezavisne, slobodarske i samostalne zemlje. To je njihov problem-zaključio je Vučić.