AKTUELNO

Boris Tadić, Saša Janković i Dragan Đilas u razgovoru sa Johanesom Hanom bez i jednog jedinog dokaza optužili državu za smrt lidera SDP.

Lideri dosovske opozicije po ko zna koji put su pred stranim zvaničnicima na najgori mogući način optužili i napali svoju zemlju i državno rukovodstvo.

Kako je i zvanično potvrđeno, bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić na sastanku sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom u četvrtak je bez ijednog argumenta okrivio Srbiju za ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića?! Njegovom napadu brže-bolje su se pridružili i lider PSG Saša Janković i kandidat za gradonačelnika Beograda, tajkun Dragan Đilas!

Iako čak ni šiptarski lideri iz Prištine ne idu tako daleko da Beograd otvoreno optuže za likvidaciju lidera SDP, Tadić je to učinio!

- U poslednjih dvadeset godina imamo četvrto političko ubistvo - to je Oliver Ivanović. To ubistvo je pripremano u medijskom smislu. Došlo je do stigmatizacije tog čoveka, koji je bio umeren, ali nije odstupao od elementarnih nacionalnih interesa na Kosovu.

Ovo nije prvi put da se lideri srpske opozicije utrkuju da za monstruozno ubistvo Olivera Ivanovića optuže svoju državu i aktuelnu vlast na čelu s Aleksandrom Vučićem. Oni su odmah po ovom zločinu održali konferencije za medije i pred kamerama skupljali jeftine političke poene optužujući državu za umešanost u Ivanovićevu likvidaciju.

- Želimo ozbiljnu istragu i da se svi zvaničnici države ponašaju u skladu sa evropskim normama... - rekao je Tadić novinarima posle sastanka s Hanom, kom su prisustvovali i lideri LDP Čedomir Jovanović, DS Dragan Šutanovac, PSG Saša Janković, Nove stranke Zoran Živković, LSV Nenad Čanak i funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović.

Tadićevu pljuvačinu po Srbiji brže-bolje je na Tviteru podržao i Janković. - Prvi je govorio Tadić i veliki deo izlaganja posvetio tom ubistvu, izričito je rekao da je izvršeno posle medijske satanizacije Ivanovića u režimskim medijima i od državnih funkcionera - napisao je Janković.

Da je reč o uigranoj strategiji sabotiranja Srbije, pokazao je Đilas, koji je u intervjuu za "Novi magazin" aktuelnu vlast proglasio ubicom, dok je sebe pokušao da predstavi kao žrtvu i potencijalnu metu, poput Ivanovića?!

- Ne mogu da ne budem zabrinut kada se setim Ivanovića i svega što je prošao pre nego je ubijen. I nama vlast crta mete na čelu. Nema programa ili tabloida u kom ja nisam nazvan lopovom, izdajnikom, nasilnikom, da ne govorim šta su sve prošli Saša Janković, Vuk Jeremić i ostali opozicionari - naveo je Đilas.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da je tolika mržnja prema sopstvenoj državi skandalozna.

- Samo ništarije poput njih mogu sa tolikom mržnjom da, po ko zna koji put, pljuju po svojoj državi i optužuju je za sve i svašta bez ikakvih dokaza i činjenica. Budući da, kad god za to imaju priliku, besramno pljuju po Srbiji, može se zaključiti da se oni duboko gade i svog naroda i svoje države. Jedino se ne gade narodnih para, koje su besomučno trpali u džepove i kojih žele ponovo da se dočepaju - napominje Jovanov.

Analitičar Dejan Vuk Stanković saglasan je sa tim da je ovo je najgori oblik političke kampanje dosad.

- Reč je o proizvoljnoj i politički monstruoznoj konstrukciji, sračunatoj sa ciljem da Zapad pritisne predsednika Vučića. Očigledno su u opoziciji na sve spremni. Šokantno jeste, ali mene ne iznenađuje - kaže Stanković.

#Boris Tadić

#Dragan Đilas

#Oliver Ivanović

#Opozicija

#Saša Janković

'