AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će kandidat za predsednika Skupštine Srbije biti Ana Brnabić.

- Mi smo izabrali danas kandidata za gradonačelnika, kandidata za predsednika Narodne skupštine, a za mandatara je predsednik Vučević predložio 7 do 10 dana da se sačeka, pa ćemo onda izaći i sa tom kandidaturom. Stranka je donela odluku, jer mi smo i na prethodne izbore izašli sa najboljom ponudom i sa onim što možemo da uradimo, pre svega sa dobrim planovima, programima, ali i dobrim ljudima, da kandidat za gradonačelnika bude Aleksandar Šapić - rekao je Vučić, a potom govorio o Ani Brnabić.

- Izašli smo sa onim što će verovatno biti iznenađenje za vas i o tome ću da kažem nekoliko reči. Kandidat za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije biće Ana Brnabić.

- Ana Brnabić je moje najpozitivnije iznenađenje u politici. Ona je osoba koja je najbrže i najviše napredovala. Nikada nisam video nikoga da je tom brzinom učio, da se tako snažno borio, tako hrabro borio. Da je u svetu kojem nažalost dominiraju muškarci, da se ona borila junački kao malo ko od političara, da je radila vredno, da je napredovala i da mi je teško da zamislim da i kao predsednik Republike, pošto imamo bicefalnu izvršnu vlast, ne sarađujem sa njom, jer od kada sam predsednik i ona je predsednik vlade. Ali će biti na drugoj, najvažnijoj funkciji u Srbiji, to je predsednik Narodne skupštine, imaće mnogo toga da pokaže, mnogo toga da učini za svoju zemlju i ona je zadovoljna i srećna zbog novog izazova, kao što rekoh, samo ne znam kako ću ja da se naviknem. Zašto takva odluka? Pa meni za tri godine ili manje od tri godine ističe mandat. Ne mislite valjda stvarno da ćemo da menjamo ustav, pa ću da budem ponovo predsednik? Naravno da neću.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moramo se naviknemo da smo zamenljivi i moramo da promenimo nekad energiju. Ako se dobro pokaže u Skupštini, Ana može da bude i predsednik, nije bila predsednik, nikad se ne zna. Ali verujem da ćemo imati još mnogo mladih i dobrih ljudi. I ona je rekla da je to ogroman izazov i da ćete to da vidite kod nje. I zaista je zaslužila, ovo je jedna od najviših državnih funkcija.

Autor: