AKTUELNO

Na Zimskom zasedanju PS OEBS u Beču, u Parlamentarnoj skupstini OEBS, govorio je Radovan Kovačević, šef delegacije Bosne i Hercegovine Parlamentarne skupstine OEBS izjavio je da su izbori u Srbiji bili fer i demokratski, ali i naglasio da su glasači iz Republike Srpske, koje je opozicija napadala svim silama, imali pravo da glasaju.

- Dolazim iz BiH, iz Republike Srpske. Želim da kažem nekoliko reči o izborima u Srbiji. Građani RS i Srbi iz Bosne i Hercegovine imaju pravo na srpsko državljanstvo i pravo da glasaju na srpskim izborima, što je na poslednjim izborima bilo neopravdno upitivano i problematizovano. Da vas podsetim da i Hrvati iz Bosne i Hercegovine imaju pravo na hrvatsko državljanstvo i da glasaju na hrvatskim izborima - rekao je Kovačević i naglasio da je nema nikakvog razloga za sumnju u izbore. 

Posmatrači iz Bosne i Hercegovine tvrde da su izbori u Srbiji održani na fer i demokratski način, u skladu sa svim izbornim standardima. Nema nikakvog razloga za sumnju da rezultati izbora prikazuju želju i politički izbor glasača u Srbiji, bez obzira sviđalo se to nekome ili ne. To je demokratija, priznati rezultate koji predstavljaju volju građana, čak iako se to nekom lideru stranke ne dopada.

- Kada je reč o glasačima iz BiH, većina njih dolazi iz Republike Srpske, koji imaju pravo da glasaju i koji su bili izloženi svakakvim napadima od strane opozicije, toliko da su bili zabrinuti za svoju bezbednost zbog nedemokratskih postupaka - kazao je i dodao:

Da sumiram, izbori u Srbiji su bili fer i demokratski, ljudi su izabrali njihove vođe i to mora da se poštuje - završio je. Kovačević: Izbori u Srbiji su bili fer i demokratski, opozicija mora da prihvati poraz!

Video: Privatna arhiva