AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Janom Borgom, predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ministrom spolјnih i evropskih poslova i trgovine Republike Malte.

- Dobar i konstruktivan razgovor sa @borg_ian predsedavajućim @osceorg i ministrom spoljnih poslova @MaltaGov. Poželeo sam Malti mnogo uspeha u predsedavanju OEBS-om u godini koja ostaje opterećena narastajućim problemima u brojnim oblastima - napisao je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'' i dodao:

Razgovarali smo o saradnji i doprinosu koji Srbija može da pruži stabilizaciji prilika u Evropi, istakavši da naša zemlja ozbiljno i odgovorno shvata i prati sve izazove u okruženju i da zato dosledno i snažno radi na očuvanju mira u regionu, uprkos brojnim preprekama i poteškoćama.

Govoreći o izborima u Srbiji, Vučić je istakao da su bili demokratski i transparentni, kao i da sa pažnjom očekujemo Konačni izveštaj ODIHR-a.

- Ponovio sam da sam pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke ODIHR i OEBS za buduće izbore, istakavši da je dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila izuzetna i značajna za reformski put Srbije, na kojem i dalje ozbiljno radimo - istakao je Vučić i dodao:

Još jednom sam naglasio značaj OEBS-a u vreme previranja i velikih izazova sa kojima se suočavaju Evropa i ceo svet, kao i da je neohodno da svi značajni politički akteri udruže snage kako bi se zajedničkim naporima očuvali osnovni principi sadržani u Helsinškom završnom aktu i Pariskoj povelji.