AKTUELNO

Novi izbori u Beogradu su sve izvesniji, smatraju sagovornici Pinka i ukazuju da opozicija okupljena oko liste "Srbija protiv nasilja" blokira EXPO 2027, kao najvažniji državni projekat. Istovremeno, smatraju oni, Branimir Nestorović stavlja partijske interese iznad opštih.

- Osvrnuo bih se na ovaj drugi deo opozicije, na ono što se juče dogodilo u Beogradu, što odlaže rokove za izdavanje građevinskih dozvola za EXPO 2027, direktno ugrožava najvažniji državni projekat, a oni se hvala da su postigli veliki uspeh. Što bi rekao naš narod, čega se pametan stidi, drugi se time ponose - naveo je Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije.

Kako je dodao, time se nanosi direktna šteta građanima i interesima grada za koji se navodno bore.

- Imamo situaciju da ćemo najverovatnije ići na vanredne gradske izbore i građani će dati mišljenje i šta su oni radili i šta je radila ova ekipa oko Nestorovića, koja ne zna šta hoće i nema jedinstven stav. Njima je bilo važno samo da pređu cenzus i da ucenjuju, nadajući se da će sada dobiti više - rekao je Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, svi koji su nekoga ucenjivali, na štetu građana, platili su cenu.

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja, zadužen za dijasporu itiče da smo juče u gradu imali isti scenario kao u republičkom parlamentu.

- Imali potpuno isti scenario kada je reč o ponašanju ove koalcije "Srbija protiv nasilja". Nema tajni - ili će postojati većina koja će imati pun legitimitet ili neće postojati većina. Šta znači pun legitimitet? Logično je da oni koji su dobili najveće poverenje građana vode razgovore o tome kako će izgledati gradska vlast - istakao je Milićević.

On je istakao da SNS i SPS sa koalicionim partnerima imaju legalnu većinu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ukoliko većina ima pun legitimitet biće kostituisana skupština u Beogradu i izabrani organi izvršne vlasti, a ukoliko nema ide se na nove izbore - istakao je Milićević i dodao da Nestorović mora da se izjasni u celosti:

Ili za to da bude deo gradske vlasti koja će raditi u interesu Beograda i Beograđana ili nije spreman da preuzme odgovornost. Ono što on govori meni deluje nerealno i besmisleno. Ovo je klasična partijska kalkulacija. Partijski interesi su stavljeni iznad opštih. Postavlja se pitanje da li bi građani glasali za njega da su to znali. Potpuno sam ubeđen da ne.

Autor: