AKTUELNO

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić govoreći o smrti Alekseja Navaljnog kaže da se na zapadu sada formirala jedna vrsta histerije.

- Ja naravno nemam nikakve iluzije kada je u pitanju režim u Rusiji i kako to funkcioniše, vrlo su oštri, ali u ovom slučaju motiv je tema. Ovde je Navaljni skroz anesteziran, u Sibiru, niko ga ne pominje i sad odjednom histerija i na zapadu, pa se sekiraju - rekao je Miletić za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Miletić je kazao da je jako interesantno što je Avdejevka pala i ocenio da je smrt Navaljnog nekima dobro došla, da se skrene pažnja sa toga.

- Niko nije naivan. Rusija daje povod za negativno tumačenje, ali ovde motiva da se Rusija obračuna sa Navaljnijem, ne vidi se i sa moje tačke gledišta ovo je kampanja antiruska koja će se voditi - ocenio je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost komentarisao je to što je žena Navaljnog bila u Minhenu i dodao da je ona kao krivca za smrt Navaljnog označila Vladimira Putina.

Srbljanović je podsetio i da uskoro dolazi druga godišnjica specijalne akcije u Ukrajini.

Foto: TV Pink Printscreen

- Stav je zapada da maksimalno pritisne Rusiju - ocenio je Srbljanović i dodao da se sve više govori o kompromisnom rešenju.