AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Lajčak dolazi u Beograd tri dana uoči najavljenog početka primene uredbe centralne banke u Prištini prema kojoj bi evro bio jedino sredstvo za obavljanje gotovinskih platnih transakcija na KiM.

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

Portparol EU Peter Stano rekao je da će Lajčak, posle današnje posete Beogradu, sutra boraviti u Prištini, kao i da je to deo Lajčakovog "stalnog kontakta i interakcije sa partnerima kako bi im pomogao da napreduju u dijalogu".

Vučić i Lajčak su se poslednji put sastali 17. januara u Davosu, a predsednik Srbije je tada rekao da je upozorio da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u normalizaciji odnosa.

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

Vučić je ukazao da je najava Prištine da će ukinuti platni promet sa Srbijom - pokušaj da se ukine dijalog Beograda i Prištine i pokušaj progona srpskog naroda sa KiM, kao i da se nada da to međunarodna zajednica neće dozvoliti.