AKTUELNO

Svedovici smo da se na KiM dešava vojno-tehničko naoružavanje, od strane NATO i SAD, sa najmodernijim protiv tenkovskim sistemima. Treba postaviti logično pitanje, kome je to u interesu, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, aktivista omladine SNS-a Veljko Jovanović.

Amerika, Turska i Nemačka prednjače u naoružavanju takozvanog Kosova, sa ciljem progona našeg naroda.

Jovanović je rekao da imamo i direktnu situaciju na terenu, gde se ta takozvana kosovska policija naoružava i gde među golorukim narodom šeta sa dugim automatskim cevima, tačnije puškama najnovije generacije.

- Radi se samo o čistom zastrašivanju i uvođenju terora među Srbima na severu Kosova. Sa druge strane vidimo i to vojno-tehničko naoružavanje, gde NATO i SAD, opremaju Prištinu sa najmodernijim protiv tenkovskim sistemima, i treba postaviti logično pitanje, kome je to u interesu - rekao je Jovanović.

Kako kaže, sve je to upereno protiv Srbije, srpskog stanovništva, sa ciljem da se zastraši.

- Ipak, nadam se da će glas razuma pobediti. Oni nisu toliko hrabri bez njihovih zapadnih roditelja. Mislim da je velika greška jednom takvom "tinejdžeru" dati jedno tako opasno oružje. Mislim da nikome nije u interesu da se u Evropi napravi novo žarište - rekao je Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Jovanović je rekao da je naš suverenitet i integritet na mnogo većem nivou nego što je to bilo ranijih godina.

Prof. dr Boris Bratina, profesor Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, rekao je da je čitava naša kultura puna heroja, dodaje da se ta iskra nije ugasila u srpskom duhu.

- To je temelja evropska vrednost kod starih Grka, ta sloboda - rekao je Bratina.

On kaže da je cela priča oko špijunaže počela još u martu mesecu. Dodaje da je 700 muškarava otišlo iz Severne Mitrovice.

Jovanović je pohvalio naše bezbednosne strukture, ističe da odlično rade svoj posao.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najveći jad u svemu tome jeste što je izdajnik naš građanin, ali treba biti strog sa represijom i treba da negujemo odanost prema sopstvenom narodu. Izdaja je čak i Biblijski gledano ogroman greh - rekao je Jovanović.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić, rekao je da su naše službe sada mnogo aktivnije. Dodaje da sada vrlo šaljemo poruku svim obaveštajnim sistemima da Srbija više nije "kazablanka" u kojoj svako može da radi šta hoće.

- Zatežemo konce i mnogi će se iznenaditi, ali će te službe maksimalno jačati. Nadam se da će i obaveštajni kapaciteti bili pojačani. To je ta konjica koja treba da deluje - rekao je Miletić.

Autor: