AKTUELNO

Govoreći o proslavi Božića na Kosovu i Metiohiji, izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić je ocenio da se pokazalo da Kurtijevi nasilnici i ekstremisti Srbima ne mogu da ubiju volju za životim i opastankom u južnoj srpskoj pokrajini.

- Važno je što je patrijarh baš na Božić bio na KiM i što je poslao snažnu poruku, kao i Srbija, da će naš narod dole opstati - istakao je Matić i podsetio na velike izazove i probleme sa kojima se sureću:

Veliki broj ljudi je otišao sa KiM. Suština je da ne smemo da je odreknemo Srba sa KiM. Moramo da uradimo sve što možemo da sprečimo njihov odlazak i obezbednimo opstanak. To je stub borbe za KiM, za naš suverenitet i teritorijalni integritet, jer ako ne bude Srba na KiM, a to je ugaoni kamen Kurtijevog plana, Srbija će izgubiti i interesovanje da se bori.

Foto: TV Pink Printscreen

Naveo je da se mnogo radi na tome da Srbi opastanu na KiM, da se njihov učini mogućim i smislenim u uslovima stalnog Kurtijevog tereora.

- Moramo da smognemo snage i kao društvo, ne samo država da se setimo Srba na KiM i da im pomognemo koliko i kako možemo. Njima znači svaka pomoć, da ostete normalnost života i da vide da njohova broba ima smisao - istakao je Matić.

Autor: