AKTUELNO

Sastanak u Istanbulu je treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Turskoj razgovara sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Nakon bilateralnog susreta dvojice predsednika, uledila je trilaterala sa bošnjačkim članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, na kojoj se razgovara o saradnji u regionu.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Predsednik Vučić rekao je sinoć da će u Istanbulu imati važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH.

Vučić je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

- Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje - naveo je Vučić.

Foto: Tanjug

Vučić se u Istanbul juče sastao sa biznismenom i vlasnikom "Taj grupe", Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo, sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta.

Sastanak u Istanbulu biće treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula, kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

A turski predsednik je u Srbiji boravio četiri meseca kasnije, u oktobru prošle godine, kada je, pored Beograda, zajedno sa Vučićem posetio i Novi Pazar.

Portparol Predsedništva Turske Ibrahim Kalin, ranije je, tokom nedavnog boravka u BiH, najavio trojni sastanak u Turskoj i rekao da ta zemlja nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

Foto: Tanjug

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

Pročitajte još: VUČIĆ ZA PINK: U KRALJEVO STIŽE INVESTICIJA OD 35 MILIONA EVRA I 2.500 NOVIH RADNIH MESTA!

#Aleksandar Vučić

#Bakir Izetbegović

#Redžep Tajip Erdogan

#Sastanak

#Turska

'