AKTUELNO

Već danima Prištinske vlasti najavljuju kako bi trebale danas da saopšte prve detalje vezane za istragu za izvršeni atentat na Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative Sloboda, Demokratija, Pravda, ali to se nije dogodilo zbog opstrukcija koje ti organi sprovode.

Očigledno da nekim strukturama u Prištini, ali i u međunarodnoj zajednici ne odgovara da se čuje istina i otkrije počinilac ovog monstruoznog zločina, kao i njegovi nalogodavci.

Iako se snimci sa sigurnosnih kamera sedišta građanske inicijative Sloboda, Demokratija, Pravda nalaze u rukama Albanaca, neko za sada iz nepoznatih razloga ne dozvoljava da javnost bude upoznata sa sadržajem tih snimaka.

Postoje spekulacije da kako Prištinskim vlastima tako i Međunarodnoj zajednici, ne odgovara da istina ispliva već sada na videlo, jer prema tim informacijama tragovi dosežu čak i do vojne baze Bondstil na Kosmetu.

Prema nekim informacijama, zapadnim strukturama i Prištini ovakav scenario je najbolje odgovarao, kako se ne bi završio montirani proces koji je Ivanovića teretio za ratne zločine.

Svemu ovome ide u prilog to što je danas Kancelarija glavnog kosovskog tužioca Šućri Sulje negirala da će danas biti održana konferenciju za štampu, na kojoj će, kako su ranije najavili mediji, objaviti rezultate analize snimaka sigurnosnih kamera sa mesta ubistva Olivera Ivanovića.

#Oliver Ivanović

#Priština

'