AKTUELNO

U Hramu Svetog Save u Beogradu jutros je održan pomen povodom šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija i pravda", a pomenu su prisustvovali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Najpre su sveštenici u Hramu održali pomen, a zatim su članovi uže Ivanovićeve porodice, premijerka Brnabić i ministar Vučević paljenjem sveća odali počast i time obeležili šest godina od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. 

Pomenu je, pored Ivanovićeve udovice Milene Popović, Oliverovog sina, prijatelja i brojne rodbine, prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. 

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Podsetimo, Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, sa šest hitaca u leđa.

Izvršioci i naručioci ovog ubistva do danas su nepoznati, a istrage povodom ovog ubistva vođene su i u Beogradu i u Prištini.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Pred Osnovnim sudom u Prištini vodi se postupak protiv šest lica za pomaganje u ubistvu Ivanovića, a optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Žarko Jovanović, Dragiša Marković i Silvana Arsović.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Tužilaštvo je krajem decembra prošle godine podiglo još jednu optužnicu i to protiv lica sa inicijalima M.M. zbog, navodno, više krivičnih dela u slučaju ubistva Ivanovića.

Optužnica za ovaj slučaj izmenjena je tri puta u roku od tri godine, ali osim što su se optuženi dva puta izjasnili da nisu krivi, sudski proces nije dalje odmakao.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Prva optužnica je podignuta početkom decembra 2019. godine, a već krajem decembra te godine tužilac je dostavio drugu, izmenjenu optužnicu.

Potom je u novembru 2020. godine podignuta treća optužnica.

Autor: