AKTUELNO

To što hrvatksa obaveštajna služba već dugo radi u Srbiji, više nije moglo da se toleriše, rekao je za PINK, prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije.

Miletić je komentarišući to što je Srbija otkazala gostoprimstvo hrvatskom diplomati u Beogradu, rekao da se hrvatska obaveštajna služba, aktivno i u kontinuitetu, u Srbiji bavila radila, u meri koja više nije mogla da se toleriše.

- Mi znamo njihovu agresivnost u obaveštajnom delovanju i smatram da je krajnje vreme da se ovako postupi. Očigledno da ne miruju i da sve što mogu da urade protiv Srbije, uradiće - rekao je Miletić.

Kako kaže, sve rade polako sa velikim poštovanjem, vrlo prefrigano.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zvali su me da idem u njihovu ambasadu, gde su pričali o zločinačkoj prirodi nekih naših generala. Nisam mogao da verujem šta slušam - rekao je Miletić.

Politički filizof Dragoljub Kojčić rekao je da, kada je formirana Samostalna demokratska srpska stranka, koja je nastala fuzijom bivšeg SDS-a, a koji je bio zabranjen kao navodna teroristička organizacija, da su ga tada pozvali da ispred države Srbije održi pozdravnu reč.

- Ja sam otišao tamo, održao govor i rekao sam tada, u vreme kada oni još uvek nisu bili u EU, da bi EU imala jednu vrstu moralne, političke obaveze da iste sekunde primi i Hrvatsku i Srbiju u članstvo, zato što se ogrešila o Srbiju - rekao je Kojčić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, nije da nije bilo bez aplauza.

- Na kraju je meni prišao Tuđmanov saradnik za nacionalna pitanja koji mi je čestitao i pristupio na način ulizivanja i podilaženja. Međutim, poenta je da Hrvatska kompletnu svoju nacionalnu politiku zasniva na tome što ima jaka leđa EU i NATO-a - rekao je Kojčić.

Autor: