AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbija(SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras, komentraišući štrajk radnika pošte, da ukoliko imate pojedince koji ne žele da dođe do dogovora, njihov cilj nije da se izbore za prava, već da unesu haos.

Dačić je za "Hit TVit" TV Pink istakao da je onima koji se tako postave interes da jednostavno ne dođe ni do kakvog dogovora.

"Barem do 17. decembra. I to je slučaj verovatno i sa pojedinicima, i sa ovim poštarima i sa poljoprivrednicima", rekao je Dačić.

On je dodao da nije retkost da štrajkovi postanu aktuelni pred izbore.

Kako je rekao, tada se sedne za sto i priča sa nezadovoljnim radnicima.

"Onda sednete pa pričate sa nekim. Sa kim vi pričate? Pričate sa predstavnicima sindikata. Neki su reprezentativni, neki nisu reprezentativni, ali su sindikati. I uglavnom se traži da se dođe do nekog dogovora", naveo je Dačić.

Pošto za tim nije bilo inicijative od strane nezadovoljnih poštara, Dačić smatra da je onda štrajk bio sam sebi cilj. On je dodao da Srpska napredna stranka u proteklih 20 godina nije upravljala poštom, a da opozicija pokušava da im pripiše krivicu.

Komentarišući izgradnju novih stadiona u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, Dačić je rako da je za jednu zemlju izgradnja sportske infrastrukture od izuzetnog značaja.

Foto: TV Pink Printscreen

"Sama UEFA, pa i Olimpijski komitet, godinama podstiču razne zemlje da grade sportsku infrastrukturu. Mi smo imali problem svih ovih godina. Mi od vremena kada je napravljen stadion JNA ili Marakana nismo imali nova ulaganja, osim što je bilo ulaganje u TSC. To je bio veliki poduhvat, i taj grad je praktično preokrenuo da bude centar jednog fudbalskog pokreta. TSC je igrao Ligu šampiona, jer je bio drugi u prvenstvu", rekao je Dačić.

Ispričao je da mu je na jednom sastanku u UNESCO ministar sporta Kolumbije rekao da će doći u Srbiju, ako ga upozna sa najboljim fudbalerom, Draganom Džajićem.

"Nama su potrebni novi Džajići, potrebni su nam i bolji od ovih što su danas igrali u Leskovcu, bez obzira što smo svi radosni zbog tog prolaza. Nova sportska infrastruktura će pomoći da se igraju derbi utakmice i u Zaječaru, i u Leskovcu, i u Loznici. Da to ne bude Beogradska liga. A kad već govorimo o tome, mislim da je vreme i za rekonstrukciju stadiona Zvezde i Partizana", poručio je Dačić.

#Ivica Dačić