AKTUELNO

Imamo dovoljno novca i važno nam je da Valjevci imaju posla, poručio je premijer.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Valjevu fabriku Gorenje, koja danas obeležava deset godina uspešnog poslovanja. Vučića su dočekali predsednik Gorenje grupe Franjo Bobinac, direktor fabrike  Boris Pavčnik, gradonačenik Valjeva Slobodan Gvozdenović, kao i veći broj građana.

Vučić je zajedno sa domaćinima obišao pogon i obratio se radnicima.

- Srbija i Slovenija imaju odlične odnose, zadovoljan sam zbog našeg izvoza u Sloveniju. Mi želimo da nastavimo saradnju – rekao je Vučić, ističući da imamo priliku da od Slovenaca imamo priliku da naučimo kako se radi.

- Ovo je važan dan za sve nas, biće 300 novih radnih mesta, što nije malo – najavio je premijer, ističući da je posebno zahvalan što je video zadovoljne radnike ispred fabrike koji su ga, kako kaže, srdačno dočekali.

- Sada, sa ponosom, mogu da kažem da pričamo o novim zaposlenjima ovde – rekao je on dodajući da je čuo komentare da radnici navodno “rade po 15 sati dnevno”.

- Znam da je to metaforično, i da to znači da ima posla. Mi ne treba da se plašimo posla i treba da se radujemo što imamo priliku da zarađujemo– istakao je on. Prema njegovim rečima, Srbija može da se pohvali “globalnim uspehom”.

- Usvojili smo budžet i kompletan budžetski deficiti od 1,7 odsto. Novembar smo završili sa 3,1 suficitom, i ako smo palitli najveće kamate u Srbiji. Kada postavite finansije na stbilne noge, onda možete da očekujete i zaradu – dodao je on ističući da ovakvi rezultati nisu bili još od 1945. godine - Ovo je istorijiski uspeh - naglasio je.

On je čestitao radnicima i direktrorima kompanije “Gorenje” jubilej i poželeo im još uspešnij period.

- Želim vam još sto godina u Srbiji – dodao je on.

Slovenačko Gorenje u Valjevu ima dve fabrike rashladnih uređaja. Ta kompanija je prvu fabriku frižidera i zamrzivača napravila u Valjevu 2006. godine, što je realizovano kao grinfild investicija.

“Gorenje” je do sada proizvelo u Valjevu više od pet miliona rashladnih aparata, koje izvozi u zemlje celog sveta, a dva pogona zapošljavaju oko 1.600 radnika. Fabrika rashladnih uređaja Gorenje u Valjevu pozicionira se među prvih pet izvoznika u Srbiji i ostvaruje odlične poslovne rezultate.

Gorenje je inače i ranije najavilo da će proširiti kapacitete i zaposliti još oko  radnika u Valjevu.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Gorenje

#Valjevo

'