AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju Stop-šop ritejl parka u Lazarevcu i tom prilikom naveo da je ova investicija vredna više od deset miliona evra i da je otvoreno 300 novih radnih mesta.

Ovaj ritejl simbolično su, presecanjem vrpce, otvorili predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i operacioni menadžer "Immo finanz” za Srbiju Joško Piteša.

Gradonačelnik je podsetio da je u maju postavljen kamen temeljac za ovaj objekat, te da je sada, nakon njegovog otvaranja, to potvrda i primer da se obećanja ispunjavaju.

Foto: Tanjug

- Na ovaj način pokazujemo da možemo brže, bolje i efikasnije da gradimo lepši Lazarevac i Beograd. Rebalansom budžeta Grad Beograd je obezbedio sredstva za završetak porodilišta u Lazarevcu, koje će biti otvoreno početkom sledeće godine. To će biti prvo novo porodilište posle 40 godina u Beogradu. Radimo i na rešavanju problema vodosnabdevanja, a rebalansom budžeta izdvojili smo još 20 miliona dinara za asfaltiranje nekategorisanih puteva u Lazarevcu - istakao je gradonačelnik i dodao da će u narednih mesec, mesec i po dana biti otvorena nova turska fabrika.

U njoj će do kraja godine biti zaposleno 600 ljudi, pretežno žena, a naredne godine još toliko, istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, Lazarevac se širi, gradi i raste isto kao i ostali delovi grada.

- Borimo se da se gradi u svim delovima Beograda, kako bi svi građani, bez obzira na to u kom delu grada žive, imali podjednake uslove za život - naglasio je gradonačelnik.

Siniša Mali je podsetio da u Beogradu trenutno ima više od 1.100 gradilišta, da je ove godine izdato građevinskih dozvola za više od 700 hiljada kvadratnih metara, a da će do kraja godine biti izdato za još sto hiljada kvadratnih metara.

Kako je dodao, cilj je da naredne godine bude izdato građevinskih dozvola za milion kvadratnih metara.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je ovo veliki dan za opštinu i dodao da je to prva strana investicija u Lazarevcu.

- Ovo je godina investicija u Lazarevcu. Uskoro će biti otvorena fabrika tekstila u našoj opštini – naglasio je Sinđelić.

Investitor projekta je austrijska firma Immofinanz. Operacioni menadžer te kompanije za Srbiju Joško Piteša rekao je da je ponosan na činjenicu što su kapaciteti u ovom objektu popunjeni i to sa 23 domaća i strana brenda.

#Lazarevac

#Siniša Mali

#šoping

'