AKTUELNO

Stručnjaci upozoravaju da će ubistvo Olivera Ivanovića imati brojne političke posledice, te da je vrhunski interes Srbije da se utvrdi istina i stavi tačka na spekulacije.

Marketinški stručnjak Zoran Krstić kaže da se u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pojavljuje lažna dilema – da li je ovo političko ubistvo ili teroristički čin.

- Političko ubistvo i teroristički čin ne isključuju jedno drugo. Postoje teroristički akti koji imaju političke posledice, koji se svesno planiraju i provociraju – rekao je Krstić i dodao da političko ubistvo nije isto što i stranačko ubistvo već ono koje ima političke posledice.

Foto: Printscreen

Ovaj atentat će imati posledice i na sever Kosova, na celo Kosovo, Srbiju, ali i na ceo region, istako je Krstić i dodao da je zadatak političkih lidera za zaustave nepovoljne političke posledice dobrim i odmerenim potezima.

Kako je dodao da se u javnosti čulo da je ovo delo profesionala, a to znači da je ozbiljno i pažljivo planirano.

- Meta i vreme nisu slučajno odabrani, budući da je juče trebalo da se nastave razgovori Beograda i Prištine. Naravno da je atentat odmah blokirao tu stvar, nesuvislo je bilo da se, ljudi koji treba da razmatraju neka tehnička pitanja, prave da se ništa nije desilo. Čini se da je i datum planiran da osujeti proces nastanka mirnog rešenja. Naum ne atentator ne sme se ostavriti –podvukao je Krstić.

On je istakao da je vrhunski interes Srbije da se nađe atentator, da se stavi tačka na spekulacije, kao i da se nastavi proces pregovora Prištine i Beograda. Advokat Goran Petronijević je rekao da je ovo velika tragedija za porodicu Ivanovića, Srbe na Kosovu, ali i za celu Srbiju.

- Ovo je kukavički zločin, sa leđa...Primećuje se politizacija ubistva. Nedopustivo je da se smrt zloupotrebljava na bilo kakav način, treba imati u vidu prvenstveno gubitak koji porodica doživela i ne sipati so na ranu – istakao je Petronijević.

Foto: Printscreen

Kako je dodao, ubijen je jedan pravi Srbin, ozbiljan političar, napaćen čovek koji je bio izložen progonima i nerazumevanjima.

- Oliveru Ivanoviću, njegovoj porodici i srpskom narodu dugujemo da se dođe do istine i molim medije da ne objavljuju neproverene informacije. Počinjem da sumnjam da ta istraga dole ide u dobrom parvcu. Ako se nešto zabrlja na uviđaju, nikada se ne ispravlja. Dobili smo različite informacije, neproverene – da je tri čaure, pa pet, pa iz kola u pokretu, ako su prostrelne rane kako neko može da tvrdi da je duga devetka u pitanju – dodao je Petronijević.

Prema njegovim rečima,  srpski organi moraju uključiti u istragu i to na dva načina samostalno i integrisano.

#Istraga

#Oliver Ivanović

'