AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je svim državnim organima data instrukcija da se počinioci ubistva Olivera Ivanovića odmah pronađu, ukazavši da je za istragu terorističkih akata nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal.

- Smatramo da je ovo teroristički čin protiv Olivera Ivanovića. Nadležni organi započinju prikupljanje obaveštenja koja bi mogla dovesti do otkrivanja ubice – naveo je Stefanović za Pink.

Kako je ukazao, u srpskoj javnosti se pojavljuju ljudi navode da imaju saznanja ko su organizatori, te ih zamolio da to ne rade kao deo političkog marketinga, već da to prijave policiji i tužilaštvu.

- Na tužuilaštvu je da ih pita da li je to samo deo političke tirade i pokušaja u javnoisti da stvori privid kako oni sve znaju – rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da se MUP obratio Euleksu i Umniku i zatražio saradnju na otkrivanju ubice.

- Zahtevamo da se naši državni organi direktno uključe u istragu. Zaintersovani smo da se što pre dođe do počinioca – naveo je Stefanović, ukazavši da će Srbija nezavisno sprovoditi istragu.

Prema njegovim rečima, prema odgovoru na zahtev Srbije će odmah biti jasno da li je cilj da se pronađe ubica, ili da se ne pronađe.

- Nećemo se zaustaviti na tome.  Važno nam je da pokažemo da smo sposobni da pronađemo ubice i nalogodavce. Ovo ne sme proći nekažnjeno - naveo je Stefanović, koji očekuje da bi istraga mogla ići u više pravaca - ko ima koristi od ovoga, od unošenja destabilnosti u čitav region

- Ovo je dobra prilika da pozovem sve u zemlji, one koji pretenduju na najviše državne funkcije, mislim na Đilasa, Jankovića i Jeremića da označavaju svoju zemlju kao krivca, rukovodstvo države za ovako težak teroristički akt - dodao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

'