AKTUELNO

Urednik "Embarga" prokomentarisao je predstojeće izbore za prestonicu kao i vreme kada je Dragan Đilas bio na čelu Beograda.

Urednik portala "Embargo" Predrag Jeremić izjavio je za TV Pink da se ovaj portal već mesecima bavi otkrivanjem načina za pljačkanje budžeta, te da to rade "oni sa dugim prstima". Pljačkaju se budžeti malih opština, lokalnih samouprava, gradski ili čak republički budžeti.

Foto: TV Pink

- Počela je bitka za Beograd i vraćaju se oni koji su ga već pljačkali i ostavili u dugovima. Đilas je zadužio grad za 1,2 milijarde evra - rekao bi čovek da se zadužio jer je gradio i radio, ali od njegove vlasti ostao je samo Most na Adi koji je tri puta preplaćen. Ostale pare su pojedene, a pojela su ih fantomska preduzeća, firme, javna preduzeća, administracija i tako dalje. Imate skalu firmi koje su radile sa svim preduzećima i na tenderima su pobeđivale upravo te firme - kaže Jeremić, podsećajući na malverzacije u tenderima i opšti haos koji je vladao.

Jeremić je podsetio i na trgovinu državnim sekundama, kao delić svega što se radilo, a da su mogućnosti za odlivanje novca bile ogromne.

- Ljudi su se bogatili, i bez problema su izlazili pred kamere i govorili da nema dokaza protiv njih. Inspektori su se bavili i objektom u kojem se održavao Veliki brat, a koji se gradio kao objekat za rekreaciju dece. Ipak to je bila samo maska, a predmeti su se tokom procesa u ovom slučaju gubili i po nekoliko godina - rekao je Jeremić, dodajući da je zato tužilaštvo neefikasno, a slučajevi zastarevaju.

#Izbori

#Opozicija

#Predrag Jeremić

'