AKTUELNO

Ministar odbrane prokomentarisao je za TV Pink povećanje dnevnica pripadnicima Vojske, održavanje vojne parade i predstojeće beogradske izbore.

Vlada Srbije donela je odluku o povećanju dnevnica pripadnika Vojske Srbije sa 800 na 1.100 dinara. Precizirano je da je u pitanju povećanje trupnih dnevnica, odnosno dnevnica za pojačano angažovanje, za rad na terenu, za rad onih koji najviše i najteže rade.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin s tim u vezi istakao je da je vrhovni komandant Vojske i predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno definisao šta je neophodno da se uradi u državi kako bi se povećao kvalitet života.

Pročitajte još: Vulin: Povećane dnevnice za pripadnike Vojske Srbije

- Srbija mora da ima snažnu vojsku, a da bi se to ostvarilo, potrebno je da njeni pripadnici budu zadovoljni, te moramo da poboljšamo njihove uslove i trupne dnevnice, što smo uradili – rekao je Vulin, gostujući u Nacionalnom dnevniku Televizije Pink.

Kako je iatakao, Vlada pre svega pomaže onima koji predstavljaju srž vojske.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uvodimo i nadoknadu u visini prosečne zarade za dobijanje deteta, omogućili smo da pripadnici Vojske Srbije refinansiraju svoje kredite i to po najpovoljnijim uslovima i mnogo nižim stopama, vodimo računa o svakom malom detalju života vojnika – rekao je ministar, dodajući da se plate prvo povećavaju onima kojima je to najpotrebnije.

- Najmanje su plaćeni oficiri, podoficiri, a njihov entuzijazam nije najmanji. Ipak, to ne znači da ostali vojni činovi neće dobiti povećanje – precizirao je ministar.

"20. oktobra predstavljamo MiG-ove"

Govoreći o vojnoj paradi koja će 20. oktobra biti upriličena u Beogradu, ministar Vulin je rekao da se očekuje da dotad budu isporučeni ruski MiG avioni, a u skladu sa dogovorom Vučića i Putina, te da će biti predstavljeni građanima.

- Tada će biti prikazan deo naših operativnih snaga, među kojima i 1.500 pripadnika naših specijalnih jedinica, a biće pokazana i nova sredstva – rekao je Vulin, pozivajući građane Srbije i Beograda da budu deo manifestacije kojom se obeležava Dan oslobođenja Beograda.

Foto: TV Pink Printscreen

"Tajkuni se uvek ujedine"

Kada je reč o beogradskim izborima i najavljenoj podršci Saše Jankovića Draganu Đilasu, ministar je kratko rekao da se “tajkuni uvek ujedine”.

- Jedan je zadužio Beograd za milijarde, drugi ga je u tome podržavao. Međutim, na izborima će narod imati priliku da se izjasni o tome koga žele na vlasti u svom gradu, a tajkuni će svakako svi biti na jednoj strani – rekao je Vulin, ističući da je cilj Dragana Đilasa, koji je grad ostavio u dugovima, da opet bude na vlasti i upravlja ekonomski jakim Beogradom.

#Aleksandar Vulin

#Plata

#Vojska

'