AKTUELNO

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas budžet za 2018. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi 102,7 milijardi dinara.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas budžet za 2018. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi 102,7 milijardi dinara. Za narednu godinu planirani su prihodi grada od 92,24 milijarde dinara, ali će, uz prihode gradskih ustanova od 1,18 milijardi i 9,34 milijarde prenetih sredstava iz ove godine, gradska kasa biti “teška” ukupno 102,7 milijarde dinara.

Budžetom je za unapređenje javnog gradskog prevoza predviđeno gotovo 25 milijardi dinara. Gotovo 19 milijardi dinara predviđeno je za oblast dečje i socijalne zaštite, dok će 4,5 milijardi dinara biti uloženo u održavanje izgradnju nove putne infrastrukture. Takođe, pored deset milijardi dinara redovnog godišnjeg izdvajanja za opštine, još 1,5 milijardi kapitalnih sredstava dodatno je predviđeno za opštine.

Raspravu o budžetu obeležila je polemika o vrednosti novogodišnje jelke na Trgu Republike i raskidanju ugovora sa dobavljačem. Obrazlažući budžet pred poslanicima, gradonačelnik Siniša Mali se osvrnuo i na slučaj jelke, rekavši da su potpuno transparentno i javno u budžetu za ovu godinu navedena sredstva odvojena za novogodišnju rasvetu i praznike.

Vraćeni svi krediti domaćim bankama

Beograd u 2017. godine vratio je sve kredite domaćim bankama, osim Unikredit banci kojoj duguje milijardu dinara, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je na sednici Skupštine grada kazao da će dug grada prema Unikredit banci biti rešen 2018. godine. - Nema više politike, nema više uzimanja skupih kredita, kao što je to radila prethodna gradska vlast. Mi smo kredite vratili, ta politika je iza nas - rekao je Mali.

#Beograd

#Budžet

'