AKTUELNO

Svi građani Crne Gore, a posebno oni srpske nacionalnosti, ne treba da se ni jednu sekundu premišljaju oko toga koga treba da zaokruže na drugom krugu predsedničkih izbora 2. aprila. Pred svima njima je zicer, gol je praktično prazan i dovoljan je jedan šut da se reše Mila Đukanovića koji je zagadio i zavadio sve čega se u poslednjih 30 godina dotakao,izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Đurđev je uputio poseban apel Srbima u Crnoj Gori da glasaju za Jakova Milatovića i tako nastave u pravcu jačanja svog položaja, koji je u Đukanovićevo vreme doveden do statusa kakav su imali Srbi u Tuđmanovoj Hrvatskoj.

- Sećamo se svi kako su pre avgustovskih izbora 2020. godine perjanice DPS-a pretile da će Srbe na traktorima proterivati iz Crne Gore, kako su hteli da unište Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, kako su novčano kažnjavali one koji nose srpske trobojke. Poraz Đukanovića na ovim izborima bio bi glogov kolac u srce antisrpske i antipravoslavne DPS mašinerije - naglasio je Đurđev.

Predsednik Srpske lige pozdravio je i nedavnu izjavu Jakova Milatovića da želi najbolje moguće odnose sa Srbijom, kao i raniju izjavu da za Crnu Goru Srbija predstavlja više od ekonomije.

- Sa druge strane, Đukanović optužuje Milatovića da, uz pomoć Srbije i Srpske pravoslavne crkve, sprovodi tzv. velikosrpski projekat u Crnoj Gori. Pametnom Srbinu u Crnoj Gori dosta da u milisekundi zaključio koga će zaokružiti 2. aprila - zaključio je Đurđev.