AKTUELNO

Izbori za Skupštinu grada Beograda su nam iz dana u dan sve bliži i bliži. Iako kampanja nije ni zvanično počela, jer se nisu stekli ni svi uslovi za njihovo raspisivanje, sve nam govori da nas čeka dosta prljava kampanja, izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Napad kakav smo imali u Novom Sadu, sada smo imali u Beogradu. Oba napada predstavljaju posledicu nasilničkog narativa. Napad na svešteno lice na novosadskom Limanu je bio vrhunac anticrkvene i antidržavne kampanje ekstremista zeleno-leve provinijencije. Podmukao napad na aktivistkinju SNS koji se desio na Zvezdari, inače samo jedan od mnogih napada na aktiviste ove stranke, predstavlja esenciju opozicione politike. Za opoziciju ne postoji politika do politike nasilja, ovaj napad je više nego jasan pokazatelj njihove nezrelosti – izjavio je Đurđev

- Šta ostaje kada se lišite svoje ideologije, svojih vrednosti, plana i programa, svojih najčestitijih kadrova? Zapravo, šta je ostalo od politike opozicije? Ostalo je nasilje. Ostalo je osvajanje vlasti radi vlasti kao cilj, huliganizam kao imperativ, podela građana kao preduslov. Ostali su pogaženi principi i neispunjena obećanja, ostala je praznina bez suštine – izjavio je Đurđev.

- Nije lako baviti se politikom, zastupati određeni set vrednosti, a živeti prema njima to je nešto što zahteva dosta odricanja. Posmatrajući delovanje opozicije, mi više ne možemo govoriti o njihovoj politici, već samo o njihovim aspiracijama, o ugađanju sopstvenim prohtevima. Opozicija se već neko vreme oslobađa težine politike, i vreme će pokazati da li će od sebe napraviti zver ili klasične teroriste – zaključio je Đurđev.