AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izrazio je danas saučešće grčkom ministru infrastrukture i transporta Kostasu Karamanlisu povodom tragične železničke nesreće u Grčkoj.

"Sa dubokim žaljenjem sam primio vest o teškoj saobraćajnoj nesreći prouzrokovanoj sudarom putničkog i teretnog voza, koja se desila u Grčkoj i odnela brojne ljudske živote. Srbija saoseća sa Grčkom u ovim trenucima i ovom tužnom prilikom želim da prenesem da je naš narod svim srcem uz vaše građane", navodi se u saopštenju ministra Vesića.

On je istakao da građani Srbije dele tugu sa prijateljskim grčkim narodom.

"Molim vas da porodicama nastradalih prenesete iskreno saosećanje građana Srbije i povređenima prenesete reči ohrabrenja i podrške. Vama, gospodine ministre, kao i narodu Grčke u ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije saučešće", napisao je ministar Vesić.

Najmanje 38 ljudi je poginulo, a 130 je povređeno kada se putnički voz sa više od 350 putnika sudario sa teretnim vozom, nešto pre ponoći, u Tempiju, u centralnoj Grčkoj, u blizini grada Larise.