AKTUELNO

”Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za primenu inovativnih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave, vredan 200 miliona dinara”, izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Ministar Vesić je rekao da pravo na prijavu imaju sve lokalne samouprave, a uslov je da sufinansiraju projekte sa 50 odsto sredstava.

On je istakao da je cilj ovog programa povećanje bezbednosti saobraćaja kroz primenu inovativnih tehnoloških rešenja, a posebno bezbednosti dece u saobraćaju. Rekao da je za ove namene prošle godine utrošeno 100 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja opština u ovoj godini opredeljeno duplo više sredstava.

”Prošle godine podržali smo projekte kao što su postavljanje svetlosne signalizacije u zonama pored škola, postavljanje solarnih autobuskih stajališta, uspostavljanje adaptibilnih sistema upravljanja saobraćajem, postavljanje kamera za prekoračenje brzine, uspostavljanje sistema za merenje vozila u pokretu i druge projekte važne za osiguravanje bezbednosti građana i efikasnije upravljanje saobraćajem na našim putevima", rekao je Vesić.

On je pozvao gradove i opštine da se i ovaj put jave na konkurs u što većem broju.