AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija ne čeka već da radi na postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine.

Selaković je to izjavio nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, kojom je predsedavao, a u čijem radu je učestvovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, više ministara Vlade Srbije, kao i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, Udruženja granskih sindikata "Nezavisnost", kao i Unije poslodavaca Srbije. Selaković je na pitanje novinara koji su dalji planovi Vlade Srbije kada je pregovarački proces Beograda i Prištine u pitanju, rekao da je Srbija spremna da razgovara i da čuva mir i bezbednost Srba na KiM.

"Srbija radi (na postizanju rešenja), Srbija ne čeka, a to je manir koji je uspostavljen kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao na čelo Vlade i čelo Srbije. Naša je spremnost i naša volja da pregovaramo i razgovaramo, da čuvamo mir i bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ja imam u njega poverenje, kada je pregovarački proces u pitanju i uveren sam da će i u buduće zastupati interese u interesu Srbije", rekao je Selaković.

Kada je reč o formiranje Zajednica srpskih opština Selaković je dodao da misli da je predsednik Vučić bio apsolutno jasan i da Vlada Srbije očekuje ispunjenje onoga što je ranije potpisano i dogovoreno.