AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković posetio je Spomen-kompleks na Čegru kod Niša i tom prilikom obišao radove u okviru ovog Spomen-kompleksa koji su započeti prošle godine, zahvaljujući sredstvima koje je uložilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Selaković je rekao da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u ove radove uložilo preko 5 miliona dinara, 4 miliona 311 hiljada u uređenje same spomen kule, starog spomenika i biste Vojvodi Sinđeliću, kao i 710 hiljada dinara za parterno uređenje.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

,,Ono što želim posebno da naglasim jeste da ovo nisu potpuni radovi na uređenju ovog ovde mesta. Naša ideja i ideja Ministarstva za rad jeste da se u okviru ovog kompleksa, podigne jedan objekat sa savremenim multimedijalnim sadržajima koji će svim posetiocima Čegra, a najviše onima koji su najmlađi, koji ovde dolaze u sklopu đačkih ekskurzija dočarati samu atmosferu Čegarske bitke uz savremene multimedijalne digitalne efekte, dočarati im, dakle, samo poprište bitke u vreme njenog odvijanja. To jeste plan i ideja našeg Ministarstva, da na različitim mestima u Srbiji, koja su znamenita mesta po velikim istorijskim zbivanjima pravimo takve sadržaje, a želja nam je da upravo prvi takav bude podignut ovde na brdu Čegar kraj Niša“, istakao je ministar.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Selaković je izrazio zadovoljstvo povodom radova koji se odvijaju planiranom dinamikom i i rekao da će za manje od dva meseca ovaj kompleks dočekati spremno proslavu 215. godišnjice čuvene Čegarske bitke.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Autor: