AKTUELNO

Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Đorđe Komlenski odgovorio je danas poslaniku Aleksandru Oleniku na pitanje hoće li se pravosudni zakoni Republike Srbije primenjivati na Kosovu i Metohiji, da jednog dana hoće, na žalost Olenika i njegovih mentora.

"Na vašu veliku žalost hoće, na vašu žalost i žalost vaših mentora. To budite sigurni i takvo pitanje nemojte više da postavljate u skupštini. Ja znam da je u neka davna vremena, neko ko je živeo u Beogradu branio i Andriju Artukovića, vi danas, nemam ništa protiv to je vaša profesionalna obaveza, branite u predmetu Petrovačka cesta. Radite to kako znate i umete, ali nemojte više da zloupotrebljavate vašu političku funkciju i da vređate državu Srbiju u tim istim postupcima i da vršite pritisak na sudove kako bi ste zaštitili zlikovce koji su ubijali žene i decu na Petrovačkoj cesti.

Svakim danom je sve bliži trenutak kada će se svi zakoni Republike Srbije ponovo primenjivati na celokupnoj njenoj teritoriji, čak i na onim privremeno okupiranim delovima. Zbog toga na Zapadu i vlada ovolika nervoza i histerija. Zbog toga se i vrši ovoliki pritisak na Srbiju i njen državni vrh", zaključio je Đorđe Komlenski narodni poslanik Pokreta socijalista.