AKTUELNO

Opet smo mi jedina zemlja u Evropi koja ne kreće u taj krstaški pohod i mi, čuvajući neutralnost i nesvrstanost mi opet imamo protiv sebe fašizam, rekao je za PINK predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan.

Bokan je rekao da ono što se dešava i kakve "bitke" vodi Srbija, mi ne možemo da pratimo, čak smatra da ni najbliži saradnici prvog čoveka Srbije, koji u svojim rukama drži deo naše sudbine, ne mogu do kraja da razumeju ni kontekst niti poruku koje dobijamo od političara sa istoka i zapada.

- To su razni glasovi koje treba ujediniti u jedan glas, i treba saopštiti nešto, znajući pri tim da je transparentnost smrtonosno opasna. U ratnim situacijama, u situacijama kada koristimo taktiku opstanka, idemo uskim putem gde svaki pogrešan potez vodi u propast – rekao je Bokan.

Kako kaže, mi smo nosimo tridesetogodišnju frustraciju što ne možemo da ostvarimo ono što želimo, i to nas pritiska i boli, a kako dodaje, sa druge strane nas ljudi ubeđuju da je dovoljno da samo nešto jako želimo i da će to da nam se ostvari.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo ušli u tu zabludu, problem je ovde što svi gledamo šahovsku partiju i gledamo samo jedan potez, ne možemo da vidimo celu partiju, da predvidimo poteze. Najteže je zastupati državu, to znači stalno imati svest o ogromnoj odgovornosti – rekao je Bokan.

Rekao je da čovek mora da se pita da li neprijatelj može da ima koristi od toga što ja radim, makar iz najbolje namere.

- Čitav narod treba to da sagleda. Oni koji unapred imaju rešenja, znaju šta nikako ne sme, i koji misle da se natpisom na majici može braniti zemlja, oni ne mogu to da sagledaju – rekao je Bokan.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, čitav zapad je u krstaškom ratu protiv Rusije i čitav zapad se ujedinjuje i kreće na Rusiju.

- Opet smo mi jedina zemlja u Evropi koja ne kreće u taj krstaški pohod i mi, čuvajući neutralnost i nesvrstanost mi opet imamo protiv sebe fašizam – rekao je Bokan.

Kako kaže, ne smemo da dopustimo da nam se isto desi, da opet budemo protiv, a da istovremeno imamo samo štetu, jer je jako bitno šta će biti sa nama, a ne da li će nam neko čestitati na junaštvu.

Bokan je rekao da nema ničeg težeg od razlikovanja istine i laži, dodaje da je pravilno rasuđivanje danas mnogo teže nego ikada.

Autor: