AKTUELNO

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić trenutno boravi u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu. Pored planova i obaveza, predsednik iskoristi svaki slobodan momenat za kosntruktivne razgovore sa svojim prijateljima.

O tome svedoči i njegova objava na Instagramu.

- Dok se pripremamo za ozbiljne razgovore o budućnosti svetske ekonomije i mogućim rešenjima za brojne izazove, ugrabili smo trenutak za zajedničku fotografiju - napisao je predsednik Vučić na svom instagram profilu.

Dodao je i to da je uvek dobro sastati se sa prijateljima kao što su Gzavijer Betel i Dritan Abazović.

Podsećamo, predsednik Vučić će danas biti na neformalnom okupljanju svetskih ekonomskih lidera (Informal Gathering of World Economic Leaders) i učestvovati u diskusiji na temu ponovnog pokretanja globalne saradnje - "How to Restart Global Cooperation".

Vučić će imati u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu i sastanak sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem.

Zatim, kako je planirano Vučić će se sastati i sa najvećim kompanijama iz Republike Koreje, nakon čega će biti na prijemu u organizaciji Privredne komore Republike Koreje (World Economic Forum Korea Night 2023).

Prisustvovaće sastanku i predstavnici Hjundaija, ali i najveće korejske korporacije SK grupe koja se bavi proizvodnjom baterija i čipova.

Ta korporacija im čak 186 kompanija u svom sastavu, sa godišnjim prihodom većim od 600 milijardi dolara.

Planiran je i sastanak Vučića tet-a-tet sa predsednikom Republike Koreje Juna Sok-jolom.

Predsednik Vučić će tokom boravka u Davosu, do 19. januara, imati brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima, a predviđeni su i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu.

Autor: